Care este mai avantajos: descoperit de cont sau credit de nevoi personale? Cum sa cheltui bani cu cap

Atunci cand nu avem bani singura metoda de a face rost de ei este sa facem un credit. Marile banci ofera tot felul de solutii financiare, care mai de care mai avantajoase, astfel incat sa-si atraga clientii. O optiune demna de luat in seama este descoperitul de cont pe care il poate accesa oricare dintre dumneavostra. Pentru ca sa intelegeti mai bine cum sta treaba cu acest cont va vom prezenta in continuare cateva din avantajele acestuia.

Descoperitul de cont sau overdraftul reprezinta o suma mare de bani in contul dumneavostra curent, poate sa fie cel in care se vireaza salariile lunar, suma pe care o puteti folosi oricand aveti nevoie de bani. Pentru a beneficia de acest serviciu nu trebuie decat sa solicitati acest lucru si se va atasa direct la contul dumneavostra curent. Bancile se intrec in a oferi cat mai multe salarii acestui cont, de regula intre 3-6 salarii, alte banci pentru a-si atrage clientii ofera chiar si 12 salarii credit ca oferdraft.
Caracteristicile descoperitului de cont sunt cam aceleasi pentru fiecare banca aici amintim de faptul ca suma acordata va fi intotdeauna in RON, iar dobanda se aplica numai pentru suma pe care ati utilizat-o. Trebuie avut insa in vedere ca rata dobanzii este de obicei variabila si foarte mare, iar la unele banci poate ajunge pana la 20%. O alta caracteristica demna de luat in seama o reprezinta faptul ca in indiferent de suma pe care o folositi, nici o banca nu va percepe taxe sau comisioane pentru descoperitul de cont.

Daca stam bine si analizam, descoperitul de cont este un credit scump si nici foarte avantajos din punct de vedere al costurilor. Tocmai de aceea este bine sa-l folositi doar in cazuri extreme. Fiecare banut imprumutat va avea o dobanda care va fi luata din cont o data pe luna plus descoperitul folosit.
In cazul in care folositi descoperitul de cont cateva luni consecutive, ar fi mai indicat sa va deschideti un credit de nevoi personale cu o dobanda mica si rate fixe lunare. Unul din dezavantajele acestui credit consta in faptul ca nu veti dispune de bani la fel de usor ca in cazul descoperitului de cont, ci presupune un contract cu o banca iar obtinerea lor poate dura mai mult decat in mod obisnuit. Depinde foarte mult de institutia bancara la care veti apela, sunt unele care aproba creditele la 48 de ore de la depunerea actelor necesare. Inainte de a solicita un credit de nevoi personale testati piata si comparati ofertele in functie de dobanda si comisioane dar si de DAE (dobanda anuala efectiva). Exista credite cu rate fixe si dobanzi de la 9,90 % pe an.

Faptul ca suma imprumutata o puteti returna in rate egale pe toata perioada creditului, va puteti planifica mai bine cheltuielile. In concluzie, un credit de nevoi personale va vor satisface mai mult decat un descoperit de card, dar alegerea este a dumneavostra pana la urma.

Acest articol a fost publicat în oferim imprumuturi rapide și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *