CREDIT IPOTECAR, refinantare CREDIT IPOTECAR

Atunci cand vreti sa imprumutati de la banca o suma de bani mai mare, de cele mai multe ori va loviti de o multime de situatii care va dau dureri de cap, fie pentru ca nu le intelegeti, fie pentru ca nu stiti cum sa le rezolvati. Din acest motiv venim in sprijinul dumneavoastra cu cateva sfaturi si informatii utile:

1. Ce este un credit ipotecar

In primul rand trebuie sa definim notiunea de credit ipotecar. Acest tip de credit bancar este un produs al bancilor care va permite sa luati cu imprumut o suma mare de bani, in general in vederea achizitionarii unei locuinte. Desigur, se poate solicita si un imprumut pentru alte dorinte pe care doriti sa vi le indepliniti, in acest caz banca primind de la dumneavoastra ca garantie o proprietate imobiliara.

2. Ratele unui Credit Ipotecar

Bancile ofera imprumuturi persoanelor care au astfel de necesitati cu scopul, evident de altfel, de a face profit. Profitul lor este obtinut prin aplicarea la sumele oferite ca imprumut o dobanda care variaza de-a lungul timpului in functie de mai multi factori. Lucrul de care trebuie sa fiti inca de la bun inceput constienti este faptul ca, daca solicitati un credit ipotecar pe o perioada de 20 sau chiar 30 de ani, la finalul perioadei de creditare suma pe care o veti fi achitat in total (suma tuturor ratelor platite) este cel putin dubla fata de cea cu care ati fost imprumutat. Aceste rate bancare au doua componente: principalul (adica suma pe care ati imprumutat-o efectiv de la banca) si dobanda bancii.
Unele banci creaza planul de returnare a imprumutului in felul urmator: ratele din primii 3-4 sau chiar 5 ani reprezinta dobanda bancii, abia apoi restul ratelor incep efectiv achitarea sumei imprumutate. Astfel ca daca veti dori sa refinantati un credit ipotecar dupa cativa ani cu scopul de a obtine o rata mai mica, veti observa ca suma pe care v-ati inhamat sa o achitati lunar nu va scadea foarte mult. Iar daca veti dori sa rambursati anticipat creditul, va trebui sa rambursati cam aceeasi suma pe care ati primit-o, ca si cum in anii anteriori nu ati fi platit nimic.
Alte banci insa includ in sumele lunare de plata atat dobanda, cat si principalul. In acest caz, daca veti dori sa faceti o rambursare partiala, veti observa ca, in urma recalcularii creditului, rate dumneavoastra vor scadea simtitor.

3. De ce sa apelezi la un broker pentru creditul ipotecar?

Pentru ca scutesti o gramada de timp, energie si, implicit bani. Multi dintre aceia care au nevoie sa apeleze la serviciile unei banci se gandesc la faptul ca daca vor solicita serviciile unui broker bancar va fi taxat mai mult. Este total FALS! Brokerii bancari, la fel ca si agentii de vanzari directe ale unora dintre banci, sunt platiti cu anumite comisioane. Indiferent daca veti merge dumneavoastra personal la ghiseul unei banci pentru a solicita un credit, sau daca veti apela la un broker bancar, oferta va fi aceeasi, costurile dumneavoastra vor fi aceleasi.

Avantajul de a lucra cu un broker bancar este acela ca acesta va solicita pentru dumneavoastra ofertele unui numar cat mai mare de banci. Astfel ca veti putea alege imprumutul cel mai avantajos pentru dumnevoastra. In plus, brokerul va ofera consultanta, va ajuta sa intelegeti avantajele si dezavantajele fiecarei oferte in parte si va intocmeste dosarul pentru solicitarea imprumutului.

Acest articol a fost publicat în oferim imprumuturi rapide. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *