Imprumuturi de la societatile nebancare

Actul de identitate si o adeverinta de venit sunt documentele suficiente, de obicei, pentru a lua un imprumut de la o institutie financiara nebancara. Mai mult, cererea poate fi facuta la telefon, pe internet sau prin posta. Conditiile sunt atractive pentru tot mai multi clienti, fapt dovedit si de statisticile Bancii Nationale.

IFN-urile au ajuns sa detina anul trecut o treime din totalul creditelor pentru populatie. Dincolo de modul facil de obtinere a imprumutului, pot aparea surprize mai ales cand clientii nu sunt atenti la ce semneaza. Unele IFN-uri practica dobanzi chiar si de sapte ori mai mari decat bancile.

Informatia pe scurt: mai usor si mai rapid decat bancile

IFN-urile dau imprumuturi mai usor decat bancile, dar dobanda anuala poate fi de peste 200%.

Reglementarile BNR sunt mai putin stricte pentru IFN-uri decat pentru banci

Pentru a evita surprizele, clientii trebuie sa verifice identitatea actionarilor, sa compare costurile si conditiile si sa citeasca atent contractul de credit

IFN-urile mizeaza pe tentatia clientilor de a obtine un imprumut mic fara multa birocratie. In timp ce bancile solicita un numar mai mare de acte si impun conditii mai dure, IFN-uri sunt flexibile si accepta acordarea imprumutului doar in baza buletinului si a unei adeverinte de venit. IFN-urile le prezinta clientilor si alte avantaje, cum ar fi virarea sumei in 24 de ore, lipsa justificarii pentru folosirea banilor sau verificarea la Biroul de Credite.

Acest articol a fost publicat în oferim imprumuturi rapide și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *