Imprumuturi rapide pentru studenti

Desi pare greu de crezut, printre clientii IFN-urilor se afla si foarte multi studenti. Motivele pentru care ei iau imprumuturi rapide sunt nenumarate: plata studiilor, plata unor avansuri pentru chirie, plata unor cursuri extracuriculare cu taxa, achitarea unor datorii etc.

Anii de studentie sunt poate printre cei mai frumosi din viata unui om. Departe de cicalelile parintesti, aproape de prieteni, nopti de distractie in camin sau prin cluburi, dar si nopti pierdute invatand pentru examene, plecari spontane la munte sau la mare… O multime de amintiri frumoase raman din aceasta perioada. Dar, printre amintiri raman evident si momentele in care ramai fara un leu in buzunar, asteptand urmatoarea saptamana sa vina pachetul cu mancare si cativa banuti de la parinti.

Uneori insa, parintii nu isi mai permit sa isi sustina in facultate copiii, asa ca ei se vad nevoiti sa se descurce singuri daca vor sa isi continue studiile. Iar atunci viata se schimba. De cele mai multe ori, acesti studenti se angajeaza pentru a se putea descurca. Unii dintre ei, din cauza dificultatilor financiare, trebuie sa munceasca mai mult, astfel ca nu mai pot urma cursurile de zi, fara plata, ale facultatilor si se vad nevoiti sa munceasca nu doar pentru a-si duce zilele de student, pentru a-si acoperi cheltuielile cu tot ce inseamna manuale, carti, print-uri, proiecte etc, ci si pentru a-si achita taxele. Si cum taxele facultatilor in ziua de astazi sunt exagerat de mari, atunci nu ramane decat sa faca intr-un fel rost de bani. Uneori reusesc sa stranga sumele necesare, alteori insa nu sau nu in totalitate.

Si cum veniturile lor pe cartea de munca sunt mici, ca deh – taxele angajatorilor sunt foarte mari si acestia prefera sa treaca in acte venituri minime, studentii rar pot lua bani imprumut de la banca. Asa ca se vad nevoiti sa se imprumute de la institutiile financiare nebancare, platind un pret mai mare pentru creditul rapid contractat.

Alteori studentii apeleaza la imprumuturile rapide nu doar pentru a-si plati taxele scolare, ci pentru ca au ratat un loc in camin si sunt nevoiti sa stea cu chirie. Insa pentru a putea se se mute cu chirie, este bine stiut ca au nevoie de avans. Asa ca iar apare provocarea banilor.
Desigur, nu vom discuta acum despre situatiile in care unii studenti intra in diverse probleme pe care nimeni nici macar nu se gandeste sa le ia in calcul si care sunt periculoase chiar pentru viata lor.
Exista si situatii mai putin nefericite insa, in care un student cu toate ca nu trebuie sa plateasca taxa pentru scolarizare sau chirie, doreste sa isi aprofundeze studiile prin diverse proiecte care implica niste costuri. Daca acel student este doar bursier, nu este angajat, din nefericire nu are nicio sansa de a lua vreun ban imprumut de la banca. Asa ca apeleaza la imprumuturile rapide de la IFN.

Important este ca exista pentru toti studentii care au o forma de venit justificabila cu acte. Ei trebuie doar sa intre in legatura cu un consultant al unei IFN sau sa completeze formularele de pe site-urile institutiilor financiare nebancare, sa indeplineasca toate conditiile de eligibilitate si sa trimita actele solicitate: copie act de identitate, adeverinta de venit/alt act doveditor al venitului pe ultimele trei luni si o factura de utilitati. Clientul este eligibil daca are peste 21 de ani, a inregistrat in ultimele trei luni un venit lunar de minim 270 lei sau 540 pe familie, daca este cetatean roman si are domiciliul permanent in Romania. Daca toate conditiile sunt indeplinite si actele sunt trimise, in maxim 24 de ore studentul primeste banii imprumut de care are nevoie (si pentru care se incadreaza financiar, evident).

Acest articol a fost publicat în oferim imprumuturi rapide. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *