Imprumuturile de la IFN-uri sunt lejere sau scumpe?

Ca in orice colaborare cu vreo institutie financiara, ai atat avantaje, cat si dezavanteje. Creditele rapide de la banci nu prea exista, deoarece departamentul de analiza a dosarelor din cadrul bancilor sunt nevoite sa faca cercetari atente si amanuntite despre aplicant, deci dureaza mult pana clientul primeste un raspuns, insa dobanda este una rezonabila.

Pe de alta parte, creditele de la IFN-uri sunt cu adevarat rapide si accesibile tuturor, insa nu sunt accesibile si la bani. Preturile lor sunt enorme. Totusi persoanele care apeleaza la ele sunt incantate de faptul ca pot face foarte rapid rost de banii necesari si, cu toate ca pretul unui astfel de credit este unul ridicat, aceste persoane se bazeza pe faptul ca fiind vorba de sume micute, care in general nu depasesc 3000 lei, sunt incantate ca pentru plata unei rate saptamane foarte micute, usor de suportat, isi rezolva treburile.
IFN-urile in general solicita foarte putine acte: actul de identitate si justificarea veniturilor pe perioada creditarii. Este irelevant pentru ei daca ai antecedente financiare sau daca ai avut ori nu restante. Desigur, unele institutii verifica Biroul de Credit, dar daca intarzierile nu depasesc 60 de zile, atunci decizia lor este neafectata.

Practic, aceasta este si cauza aplicarii unor dobanzi atat de mari, ei trebuie sa isi asigure riscul nerambursarii creditelor prin banii obtinuti de la clienti. Ceea ce este chiar de neinteles este faptul ca unele companii insa sunt de-a dreptul exagerate. Dobanzile lor anuale (DAE) pot ajunge si la 500%!
Cu toate acestea, increderea romanilor in IFN-uri a crescut in special de cand BNR le-a impus acestor institutii transparenta totala. Practic, companiile care acorda imprumuturi nebancare rapide sunt obligate sa afiseze absolut toate costurile pe care le poate avea un client, sa afiseze in clar dobanda, sa ofere exemple de calculatie a costurilor la anumite sume si mai ales sa afiseze cum se calculeaza cu exactitate costul total al unui credit nebancar. Toate aceste masuri au sporit increderea romanilor in institutiile financiare nebancare si au facut ca numarul creditelor nebancare, mai ales a celor online, sa creasca vizibil.

Ceea ce este interesant este faptul ca pana si bancile au inceput sa puna la dispozitia clientilor lor diverse servicii online, cum ar fi plata unor facturi.
Cine stie, poate in viitor IFN-urile vor ajunge sa aiba dobanzi comparabile cu ale bancilor. Ar fi minunat pentru pasionatii de imprumuturi rapide.

Acest articol a fost publicat în oferim imprumuturi rapide și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *